Странице

VESTI DANA

недеља, 13. април 2008.

Picasa Web albumi


Picasa, vrlo dobar program za manipulaciju slikama je dobio verziju koja može da postavi vaše slike direktno na web, jednim klikom: Picasa Web Albums

Iako je neprikosnoveni “vladar” on-line foto albuma Flickr, i Picasa Web albumi imaju svoju prednost - kada već sređujete vaše slike na računaru sa Picasa programom, jednim klikom ih možete postaviti na Web i učiniti dostupnim svima koje one zanimaju - postupak je po meni jednostavniji i prirodniji od pripreme i slanja slika na Flickr. Takođe, interesantne slike sa Picasa albuma možete direktno uvesti kod sebe na računar, preko Picase.

Kao i Flickr, Picasa Web albumi postoje u osnovnoj besplatnoj, kao i komercijalnoj verziji. Kod komercijalne verzije, Picasa meri stvarno zauzet prostor, Flickr količinu prenetih slika; kod besplatnog Flickra takođe postoji i ograničenje da se vide samo poslednjih 200 slika, ako ih imate više od 200.

Ako se odlučite za komercijalnu verziju, to ćete malko sačekati - plaćanje je preko Google Checkout sistema koji za sada pokriva samo SAD.

Pored ove stvarno super opcije, ova nova verzija Picase je dobila mogućnost povezivanja sa Google Earth sistemom - način da tačno markirate na kugli zemaljskoj gde ste snimili fotografije - Geotagging, zatim mogućnost kreiranja filma od sekvenci fotografija kao i kreiranje super screen saver-a.

Нема коментара:

Google