Странице

VESTI DANA

понедељак, 23. март 2009.

Besplatan Internet u beogradskim gradskim parkovima

Zahvaljujući saradnji kompanije Telenor i Skupštine grada, Beograđani će naredne dve godine imati besplatan pristup bežičnom Internetu u parkovima na teritoriji Beograda. Vukov spomenik, Proleće i Skejt park na Novom Beogradu, biće prva tri parka koja će dobiti Telenorov bežični Internet u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas i dosadašnji generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji, Stajn Erik Velan, potpisali su ugovor o saradnji na realizaciji ovog projekta.

Pored idejnog rešenja, koje kompanija Telenor radi za svaki park pojedinačno, kao i instaliranja opreme za uvođenje Interneta, Telenor će se brinuti i o održavanju opreme. Uz podršku Sekreterijata za komunalne i stambene poslove, JKP Zelenilo Beograd i Uprave za energetiku, nadležni će obezbediti da parkovi budu dobro osvetljeni, a javne površine uređene.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park, kada je Telenorov signal u Studentskom parku omogućio brzi Internet na otvorenom. Posle Beograda, Internet parkove dobili su i stanovnici Novog Sada, Niša, Kraljeva i Kragujevca. Telenorov brzi Internet stiže do 40 posto stanovnika Srbije, u 170 gradova i manjih mesta.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Sta je sa internetom po ostalim gradovima u Srbiji ?

Google