Странице

VESTI DANA

петак, 26. јун 2009.

Preminuo Majkl Džekson

Kralj popa Majkl Džekson (50) preminuo je u četvrtak uoči ponoći po srednjeevropskom vremenu u bolnici u Los Anđelesu od posledica srčanog udara, potvrdio je u petak, dvadeset minuta posle ponoći (15:20 po lokalnom vremenu) “Los Anđeles Tajms”. Vest o smrti pop zvezde prvo je objavio selebriti sajt TMZ, a zatim su mediji širom sveta počeli sa oznakom “hitno” da prenose informacije, u prvi mah nepotvrđene, da je Džekson umro.

dzekson-v.jpg


Leri King: Oseća se tuga
Svetski mediji još od pre ponoći po evropskom vremenu prenose atmosferu ispred i oko bolnice “Ronald Regan”. Petnaestak minuta posle ponoći ispred bolnice je počeo da se okuplja veliki broj fanova, od kojih su mnogi palili sveće i plakali. Pozivi na molitve su se mogli čuti sa svih poznatih TV stanica, a njima su se pridružili i brojni voditelji. Legenda radija i televizije Leri King je opisao situaciju u Los Anđelesu sa tri reči: ”Oseća se tuga”
King je dodao da su ulice pune ljudi kao i da su prvih sat vremena od objavljivanja vesti svi govorili šapatom.
“Vest da je Majkl Džekson umro se oseća na ulicama. Sve je jako tužno”, rekao je King, koji je prvi intervju sa Džekom uradio kada je Kralj popa imao samo devet godina.
Mladi su počeli da se okupljaju širom Amerike, a počele su i svojevrsne ulične proslave života Majkla Džeksona, na kojima se pop ikoni odaje pošta plesom i pesmom.

BBC je javio da je Džekson hitno prevezen u bolnicu “UCLA Ronald Reagan Medical Center” u Los Anđelesu, zbog zastoja srca.
Pedesetogodišnji muzičar nije disao kada su radnici hitnih službi oko 14 časova po lokalnom vremenu ušli u njegovu kuću koja se nalazi na Sanset bulevaru u naselju Bel Er.
“Kada je hitna pomoć stigla kod njega kući - on nije disao”, rekao je kapetan vatrogasne službe Los Anđelesa Stiv Ruda.
Bolničari su pokušali reanimaciju, ali nisu uspeli da povrate puls ikone popa. Prema rečima Majklovog brata Džermejna, pre njih je to pokušao da učini i lični doktor čuvenog pevača, koji je bio u kući.
Džekson je prebačen u bolnicu, prve informacije su bile da je pao u komu, ali su jedan sat posle ponoći BBC i CNN potvrdili da je Džekson umro u 14:26 po lokalnom vremenu, nakon novih pokušaja reanimacije, koji su trajali više od jednog sata.
Za CNN je vest o smrti pevača potvrdio Brajan Oksman, portparol porodice Džekson.

Telo je nakon nekoliko časova prebačeno helikopterom šerifove kancelarije kod islednika gde će biti obavljena autopsija. Glavni islednik grada Los Anđelesa Fred Koral izjavio da će autopsija biti obavljena u petak, kao i da je otpočela redovna procedura. Slučaj je preuzelo Odeljenje policije Los Anđelesa za pljačke i ubistva, ali, prema rečima zvaničnika, to “ne mora da znači da je smrt sumnjiva”.
“Istragu vode najbolji detektivi LAPD. To je normalno za slučajeve smrti nekog toliko poznatog kakav je bio Majkl Džekson”, rekao je jedan policijski portparol i dodao da su policajci u kući i da ispituju i komšiluk.

Majkl kolabirao zbog injekcije analgetika?
Lični lekar je i veče pre smrti posetio Majkla Džeksona, a tokom noći je portparol porodice izjavio i da postoji mogućnost da je prekomerno korišćenje lekova imalo ulogu u izazivanju srčanog udara.
“Ovo nije nešto što je potpuno neočekivano”, rekao je portparol porodice.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno iz bolničkih izvora, Majkl Džekson je kolabirao nakon injekcije “demerola”, analgetika kog je uzimao zbog bolova koji su ga ometali u pripremama za koncerte.
“Ubrzo nakon što je primio demerol počeo ja da diše sve sporije i pliće, to se nastavilo sve dok nije potpuno prestao da diše. Njegovo osoblje je pokušalo reanimaciju, kao i hitna pomoć koja je stigla nešto kasnije, ali on nije ni disao niti je njegovo srce kucalo”, rekao je izvor.
Prema navodima pojedinih medija Majkl je redovno pio koktel lekova, koji je osim analgetika uključivao i antidepresive.

Ipak, Džeksonovi saradnici smatraju da je uzrok srčanog napada fizička i psihička preopterećenost zbog priprema za veliki povratak na muzičku scenu. Kralj popa, koji nije imao koncert već 12 godina, nedavno je najavio koncerte u Londonu za sredinu jula. Mediji su spominjali da se popularni pevač već neko vreme borio i protiv raka kože.

Deo teksta preuzet sa: The Kiosk

Нема коментара:

Google