Странице

VESTI DANA

субота, 10. октобар 2009.

Sinergija 09

Procena bezbednosti veb lokacija učesnika Sinergije 09

Kompanija Microsoft Software će u saradnji sa partnerskom firmom Network Security Solutions pokloniti osnovnu procenu bezbednosti veb lokacije svim zainteresovanim firmama - učesnicama Sinergije 09, bez obzira na broj prijavljenih posetilaca ove IT konferencije. Konsultanti firme Network Security Solutions će primenom hakerskih metoda testirati bezbednost veb lokacije zainteresovanog klijenta u odnosu na listu OWASP TOP 10 (OWASP - Open Web Application Security Project, organizacija koja se bavi unapređivanjem bezbednosti veb lokacija).

Verovatnoća da postoje bezbednosni propusti je oko 90 odsto ukoliko veb lokacija sadrži bilo šta osim statičkog HTML. Bezbednosni propusti u veb aplikacijama mogu imati za posledicu gubitak intelektualne svojine i podataka vlasnika lokacije, kao i negativan uticaj na ugled kompanije, ali i prestanak izvršenja usluga i brojne druge sistemske, finansijske i zakonske posledice. Na osnovu istraživanja instituta SANS, više od 60 posto napada uočenih na Internetu su napadi na veb aplikacije, a utvrđeno je i da preko 90 posto veb lokacija ima jedan ili više propusta sa liste OWASP TOP 10.

Više informacija na ovu temu, kao i Internet vezu za registraciju za besplatnu procenu veb lokacije možete naći na veb stranici
Sinergije 09.

Нема коментара:

Google