Пређи на главни садржај

Microsoft, Windows7


.



Kompanija Microsoft je saopštila da će se prva prethodna beta verzija novog operativnog sistema Windows 7, naslednika Windows Viste, pojaviti u januaru naredne godine.

Prethodna beta verzija Windowsa 7 će, kao što je to običaj u Microsoftu, biti predstavljena na manifestaciji namenjenoj IT profesionalcima. Ovog puta radi se o skupu Developers Conference koji će biti održan 14. januara.

Windows 7 je prvi put predstavljen javnosti na skupu Professional Developers Conference (PDC) koji je od 27. do 30 oktobra održan u Los Anđelesu. Prisutni su tom prilikom mogli da saznaju da će nova verzija Microsoftovog operativnog sistema biti usredsređena na povećanje energetske efikasnosti, poboljšanje komunikacije, razvoj novog grafičkog i korisničkog okruženja itd.

Predstavnnici Microsofta još uvek nisu zvanično objavili datum pojavljivanja Windowsa 7, iako se u nekim glasinama iz kompanije navodi da bi se to moglo desiti u januaru 2010. godine. Zasada, predstavnici kompanije se ograničavaju na objavljivanje oskudnih informacija o novom operativnom sistemu. Primera radi, Majk Neš, potpredsednik Microsoftovog odeljenja za operativne sisteme, je nedavno pojasnio zbog čega će nova verzija Windowsa do daljnjeg zadržati radno ime Windows 7.

Neš je Microsoftovu nameru objasnio željom da se "stvari pojednostave", mada u toj odluci ima i poprilično simbolike. Pre svega, radi se o sedmoj verziji Windowsa, od njegovog pojavljivanja 1983. godine. Osim toga, broju sedam su tokom istorije mnogi narodi i civilizacije, poput Vavilonaca, Egipćana, Jevreja, Muslimana i hrišćana pripisivali mistična svojstva. Iz srednjeg veka potiče legenda o sedam svetaca-zaštitnika hrišćanstva (sveti Ðorđe, apostol Andreja, sveti Patrik, sveti Denis, sveti Džejms, sveti Entoni i sveti David), a treba pomenuti i "sedam kraljeva Rima", "sedam poslednjih reči", "sedam mudraca", "sedam mora" i "sedam svetskih čuda".

Naravno postoje i "sedam smrtnih grehova", mada nije izvesno da bi rukovodiocima Microsofta prijalo njihovo pominjanje u istom kontekstu sa novom verzijom Windowsa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Oprobajte život u virtuelnom svetu koji vam Google nudi

Jedan od Googleovih projekata na kom se dugo radilo u tajnosti (prema nekim informacijama, još od kraja 2005. godine), a koji nije u većoj meri „procurio” u javnost, jeste Google Lively, još jedan od projekata koji je nastao u čuvenih 20 odsto vremena koji Googleovi zaposleni imaju na raspolaganju za rad na svojim idejama. Lively predstavlja pokušaj da se dosadni i na tekstu bazirani čet preseli u virtuelni 3D svet, u kojem svaki od učesnika biva predstavljen kao 3D avatar u virtuelnoj čet-sobi, uređenoj po ukusu njenog kreatora. Pored tekstualnih poruka koje razmenjuju učesnici u klasičnom četu, u Lively svetu vaš lik može svoja osećanja prema ostalim učesnicima iskazati i raznim animiranim gestovima, od grljenja do šutiranja. Čitava stvar prilično podseća na druge popularne virtuelne 3D svetove, a najviše na Second Life. http://www.lively.com/html/landing.html

Završena Sinergija 09

Sinergija 09 U četvrtak 19. novembra završena je deveta “Sinergija”. Najbolje je sačuvano za kraj – posle stotinak predavanja u plenarnoj sali čuli smo još jedno, ali posebno vredno. Spektakl su priredili Rafal Lukawiecki i Saša Jurić. Rafal je, u svom stilu, govorio o bezbednosti u kompjuterskim sistemima, objasnio zašto firewall tako dobro zvuči i koliko je stvarno (bes)koristan, dok je Saša govorio o novitetima u Excel -u 2010 koji je upravo objavljen u beta verziji, ali i o novom SQL Server -u i njegovim servisima. Naročito atraktivan deo prezentacije bilo je “suprotstavljanje” jednog klasičnog user -a i jedne sistem administratorke koja je control freak i želi da zaviri u svaku tabelu kako bi sistem pouzdano radio. Posetioci su posle završne sesije još dugo ostali u sali, diskutujući o predavanjima i prezentacijama i razmenjujući iskustva. Velika Fresh žurka je otkazana zbog dana žalosti, a Microsoft je sredstva namenjena njenom održavanju donirao za dovršetak Hrama

TOP 15 SEO alata

Najboolji SEO alati u 2021. godini Ovo su alati koji vam pomažu u istraživanju ključnih reči, SEO analizi sajta, praćenju pozicija vašeg sajta na rezultatima pretrage, u nalaženju sajtova za linkovanje i svim drugim aktivnostima u optimizaciji sajtova.       SEM Rush Izuzetno moćan alat za analizu linkova, ključnih reči, performansi konkurencije, praćenje pozicija, ali i za istraživanje tema za izradu sadržaja.  https://www.semrush.com/   Screaming Frog SEO Spider Jedan od najboljih alata za SEO analizu sajtova. Ogroman broj funkcionalnosti koje odlično rade. Nema potrebe da gledate dalje ako vas zanima SEO.  https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/     Microsoft Ads Intelligence Microsoftov alat za istraživanje ključnih reči. Prednost je što možete eksportovati čak 200.000 ključnih reči. Ads Intelligence daje podatje o količini mesečnih pretraga na Bingu, o ceni po kliku, istorijsk