Пређи на главни садржај

TOP 15 SEO alata

Najboolji SEO alati u 2021. godini

Ovo su alati koji vam pomažu u istraživanju ključnih reči, SEO analizi sajta, praćenju pozicija vašeg sajta na rezultatima pretrage, u nalaženju sajtova za linkovanje i svim drugim aktivnostima u optimizaciji sajtova.

 

SEM Rush

Izuzetno moćan alat za analizu linkova, ključnih reči, performansi konkurencije, praćenje pozicija, ali i za istraživanje tema za izradu sadržaja.

 https://www.semrush.com/

 

Screaming Frog SEO Spider

Jedan od najboljih alata za SEO analizu sajtova. Ogroman broj funkcionalnosti koje odlično rade. Nema potrebe da gledate dalje ako vas zanima SEO.

 https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/

 

 

Microsoft Ads Intelligence

Microsoftov alat za istraživanje ključnih reči. Prednost je što možete eksportovati čak 200.000 ključnih reči. Ads Intelligence daje podatje o količini mesečnih pretraga na Bingu, o ceni po kliku, istorijskim trendovima i drugim metrikama.

besplatno


 
 

SimilarWeb

Jako kvalitetna i precizna platforma za izveštaje o posećenosti sajtova, za statistike poseta i analitiku. Možete dobiti podatke za skoro svaki ozbiljniji sajt na svetu. Odličan alat ako želite da se uporedite u odnosu na konkurenciju, da vidite snagu vaših protivnika, da otkrijete nove prilike i trendove koje drugi nisu iskoristili.

cena na zahtev

besplatna oslabljena verzija

 https://www.similarweb.com/

 

Keywords Everywhere

Mnogo zgodan dodatak za Chrome i Firefox koji vam omogućava da za svaku ključnu reč vidite količinu mesečnih pretraga, CPC i konkurentnost ključne reči.

besplatno

 

BuzzSumo

Ako vas zanima šta najbolje prolazi kod vaše konkurencije, koje su im marketing taktike, ko su influenseri na tržištu na kojem poslujete ili želite da dođete do ideja za vaš sledeći blog post onda je BuzzSumo idealan alat. Ovde dobijate tonu korisnih podataka i imate mogućnost da brzo sprovedete kompleksna istraživanja u vašoj niši.

79$ mesečno

proba 7 dana

 https://buzzsumo.com/

 

 

Google Alerts

Alat za praćenje spominjanja (mentions) vašeg brenda ili drugih ključnih reči na Internetu. Možete podesiti izvore informacija, jezik, lokaciju i frekvenciju dobijanja obaveštenja. Odličan alat za PR, SEO, očuvanje brenda, analizu konkurencije i za content marketing.

besplatno                https://www.google.com/alerts

 

 

Keyword Tool

Jedan od boljih alata za istraživanje ključnih reči. Veliki izbor jezika i država, kao i mogućnost pronalaženja fraza za Google, Bing, Amazon, YouTube, Twitter, eBay, Instagram pa čak i za Android Play Store. Naša iskrena preporuka za ovaj alat.

69$ mesečno

besplatna oslabljena verzija                         https://keywordtool.io/

 

 

Submit Co

Ovo je ogromna baza portala, sajtova i blogova kojima možete da ponudite priču ili vest o vašem proizvodu, sajtu ili servisu. Publikacije koje objavljuju sadržaj su podeljene po tržištima, po državama, po broju Tviter pratioca (veličina publike).

besplatno


 
 

Google Keyword Planner

Keyword Planner je alat u sklopu Google Ads platforme. Ima najveću bazu ključnih reči i istorijskih podataka poput količine mesečnih pretrage, cene po kliku, snage konkurencije, raspodele klikova po uređajima (desktop, mobile, tablet), geografska raspodela klikova, sezonskih trendova. Baza sadrži podatke za većinu svetskih jezika. Obavezan alat.

besplatno


 
  
 

SEO PowerSuite

PowerSuite je set od četiri alata koji imaju sledeće funkcionalnosti: praćenje pozicija ključnih reči na rezultatima pretrage, SEO analiza sajta, analiza linkova, istraživanje ključnih reči i procena konkurencije.

299$ mesečno

besplatna oslabljena verzija


 
 

Web Page Test

Jedan od robusnijih alata za proveru brzine učitavanja stranica sajta. Google često preporučuje Webpagetest jer nudi puno opcija za fino podešavanje testova brzine. Preporuka da pogledate dokumentaciju i naučite da koristite pun potencijal ovog alata jer ćete pronaći mesta za unapređenje sajta koje drugi alati neće sugerisati.

besplatno


 
 

Xenu Link Sleuth

Jedan od prvih desktop crawlera, ali je uprkos svojim godinama i dalje vrlo upotrebljiv. Odlična alternativa za Screaming Frog jer je besplatan, jako brz, analizira Title, pronalazi redirekcije i mrtve linkove, interne linkove ka bilo kojoj strani sajta i nudi mogućnost eksportovanja izveštaja.

besplatno


 
 

SEO crawler

SEO crawler je odličan alat za skeniranje SEO problema na vašem sajtu. Veoma je brz. Izlistava on-site i tehničke probleme. Ima i napredne opcije kao što su analiza poddomena, primena regex pravila, promenu User-agenta.

besplatno do 350 stranica

Коментари

Популарни постови са овог блога

Oprobajte život u virtuelnom svetu koji vam Google nudi

Jedan od Googleovih projekata na kom se dugo radilo u tajnosti (prema nekim informacijama, još od kraja 2005. godine), a koji nije u većoj meri „procurio” u javnost, jeste Google Lively, još jedan od projekata koji je nastao u čuvenih 20 odsto vremena koji Googleovi zaposleni imaju na raspolaganju za rad na svojim idejama. Lively predstavlja pokušaj da se dosadni i na tekstu bazirani čet preseli u virtuelni 3D svet, u kojem svaki od učesnika biva predstavljen kao 3D avatar u virtuelnoj čet-sobi, uređenoj po ukusu njenog kreatora. Pored tekstualnih poruka koje razmenjuju učesnici u klasičnom četu, u Lively svetu vaš lik može svoja osećanja prema ostalim učesnicima iskazati i raznim animiranim gestovima, od grljenja do šutiranja. Čitava stvar prilično podseća na druge popularne virtuelne 3D svetove, a najviše na Second Life. http://www.lively.com/html/landing.html

Završena Sinergija 09

Sinergija 09 U četvrtak 19. novembra završena je deveta “Sinergija”. Najbolje je sačuvano za kraj – posle stotinak predavanja u plenarnoj sali čuli smo još jedno, ali posebno vredno. Spektakl su priredili Rafal Lukawiecki i Saša Jurić. Rafal je, u svom stilu, govorio o bezbednosti u kompjuterskim sistemima, objasnio zašto firewall tako dobro zvuči i koliko je stvarno (bes)koristan, dok je Saša govorio o novitetima u Excel -u 2010 koji je upravo objavljen u beta verziji, ali i o novom SQL Server -u i njegovim servisima. Naročito atraktivan deo prezentacije bilo je “suprotstavljanje” jednog klasičnog user -a i jedne sistem administratorke koja je control freak i želi da zaviri u svaku tabelu kako bi sistem pouzdano radio. Posetioci su posle završne sesije još dugo ostali u sali, diskutujući o predavanjima i prezentacijama i razmenjujući iskustva. Velika Fresh žurka je otkazana zbog dana žalosti, a Microsoft je sredstva namenjena njenom održavanju donirao za dovršetak Hrama

7 prečica na tastaturi koje morate da znate

Gotovo svako od nas će reći da odlično poznaje rad na računaru, bili to Windows ili Mac. I 99% nas neće biti u pravu! Sve to iz razloga što očigledno ne poznajemo sve one genijalne prečice na tastaruri, koje nam znatno olakšavaju rad. Tu ne mislimo samo na čuvene CTRL+C i CTRL+V. Prema nekim istraživanjima, korišćenje mnogobrojnih prečica na tastaturi, skraćuje vam vreme rada i nekoliko puta. Evo nekih od veoma korisnih prečica, koje će vam uštedeti hiljade sati života: 1. Ka ko na brzinu pre odlaska na pauzu zaključati kompjuter? Niko ne želi da mu kolege ili šef slučajno pročitaju prepisku na Fejsbuku ili vide neki neprimereni tab na brauzeru. Za brzo zaključavanje kompjutera, iskoristite prečice: Windows: "Start" dugme + L. Mac: Cmd + Alt + Eject. 2. Kako ponovo otvoriti slučajno isključeni tab?   Dešava se često da želite da isključite brauzer, ali kasno shvatite da je među tabovima i onaj koji vam i dalje treba. Umesto da ga tražite u rubrici History,