Странице

VESTI DANA

недеља, 30. март 2008.

Alti Altos X4 Gamer Edition

Kompanija Alti je svoj računar najviše klase izgradila oko nove AMD-ove platforme Spider. Centralni procesor je četvorojezgarni model iz serije Phenom, radne frekvencije 2,3 GHz, s 512 KB keš memorije drugog nivoa po jezgru, kao i 2 MB keš memorije trećeg nivoa koju dele sva jezgra ravnopravno. Iako četvorojezgarni procesori kompanije AMD u performansama najčešće zaostaju za sličnim Intelovim modelima, oni ipak postižu veoma dobre rezultate, i to po nižoj ceni.

Matična ploča kompanije Gigabyte je zasnovana na novom skupu sistemskih čipova AMD 790FX i pripada izuzetnoj seriji DQ6, kako po kvalitetu izrade tako i po mogućnostima i performansama.

Budući da AMD-ovi procesori odavno imaju integrisan memorijski kontroler, kvalitetni memorijski moduli su neophodni za postizanje visokih taktova, a od njih će serija K10 imati priličnu korist. Moduli ugrađeni u ovaj računar, iz serije Reaper kompanije OCZ, spadaju među najbolje koji se mogu nabaviti na našem tržištu i zaslužuju svaku preporuku.

Poslednji deo platforme Spider jeste grafički čip AMD/ATI RV670, ovde u svojoj bržoj verziji, a grafička kartica PowerColor HD3870 nudi odličan odnos cene i grafičkih performansi u gotovo svim aktuelnim igrama.

Konfiguracija je "zapakovana" u veoma kvalitetno kućište firme ThermalTake, s napajanjem istoga proizvođača deklarisano na 700 W – mada je ono naizgled prejako, smatramo da je dobar izbor zato što ploča podržava tehnologiju CrossFire X, i kad se pojavi odgovarajući upravljački program, biće omogućena ugradnja četiri grafičke kartice, a one će zahtevati ovako jako napajanje.

S računarom se isporučuju monitor kompanije Proview, dijagonale 22 inča i širokog formata, kao i veoma kvalitetan sistem od šest zvučnika, što će obradovati korisnike okrenute igranju i multimediji.
http://www.alti.co.yu/

Нема коментара:

Google