Странице

VESTI DANA

недеља, 23. март 2008.

Dobra konfiguracija

List 3


U najjači model kompanije List ugrađeno je nekoliko komponenata koje spadaju u vrh ponude, a to ukazuje da je on namenjen prvenstveno vrlo zahtevnim korisnicima i igračima.

Pre svega, mislimo na Intelov četvorojezgarni procesor Q6600, zasnovan na jezgru Kentsfield. Iako je, u stvari, reč o paru „slepljenih“ procesora s dva jezgra, njegove performanse su više nego dobre, a njegova dodatna privlačnost jeste povoljna cena. Ovakav procesor je, razumljivo, zahtevao i matičnu ploču visoke klase – ovde je to model kompanije Gigabyte zasnovan je na skupu čipova X38, s podrškom za memorijske module deklarisane za rad na 1200 MHz, tehnologiju ATI Crossfire za uparivanje dve grafičke kartice i s dva podnožja PCI-E 16x u novoj verziji 2.0, a vrhunski kvalitet izrade garantuje korišćenje oklopljenih kondenzatora.

Četiri gigabajta radne memorije nesporno omogućuje sasvim ugodan rad čak i u najzahtevnijim poslovima na računarima. Isto možemo reći i za čvrsti disk kapaciteta 500 GB i kvalitetan DVD snimač kompanije Pioneer.

Premda je List 3 postigao vrlo dobar rezultat na testu 3DMark, ipak bi u računaru ove klase trebalo da se nađe grafička kartica s 512 MB namenske memorije – iako je reč o zaista brzoj kartici iz serije 8800GT, nedostatak memorije će se i te kako osetiti ukoliko pokušate da pokrenete najnovije igre s naprednim tehnologijama za poboljšanje kvaliteta prikaza.

Kvalitetno kućište je delo kompanije Chieftec, a isti proizvođač je napravio i napajanje deklarisano na čak 750 W, što je dovoljno i za snažnije računare od ovoga. Dodatno hlađenje obezbeđuje nekoliko kvalitetnih ventilatora različitih dijagonala, i to od istoga proizvođača.

Monitor BenQ dijagonale 22 inča sasvim je lepo "legao" uz opisanu konfiguraciju, a dobar utisak o njoj upotpunjuje kvalitetan Logitechov komplet bežične tastature i miša.
http://www.list.co.yu/

Нема коментара:

Google