Странице

VESTI DANA

субота, 22. март 2008.

Image Watermarker

Vodeni žig na brzaka


Ne, podaci koje vidite u info-boksu nisu šala. Image Watermarker zaista zauzima samo 24,2 KB na hard disku nakon instalacije. U stvari, ovom programu nije ni potrebna instalacija, jer je dovoljno raspakovati izvršnu datoteku iz matične arhive i pokrenuti je na uobičajen način.

Prosto i jednostavno, Image Watermarker namenjen je pečatiranju digitalnih fotografija tzv. vodenim žigom. U pravu su svi koji kažu da je ovaj posao moguće obaviti iz bilo kog programa za manipulaciju grafičkim datotekama, ali teško je poverovati da postoji aplikacija koja gabaritima može da parira dotičnoj. Shodno svojim dimenzijama, Image Watermarker je kompaktan program koji ne nudi obilje mogućnosti prilikom implementiranja autorskih potpisa na slikama – sve opcije dostupne su iz osnovne radne forme. Postupak rada je jednostavan i predvidljiv – učitate željenu fotografiju (podržani su BMP, JPG, GIF i PNG format zapisa), u predviđeno polje upišete „pozdravni” tekst (eventualno promenite font i veličinu slova), putem priloženih klizača izvršite određivanje njegovog položaja na ekranu (čitaj: slici), podesite intenzitet transparentnosti ispisa i raspalite po tasteru Save. Simple as that!

Načinjene izmene odmah su vidljive na ekranu zahvaljujući prozoru Preview, a pogled istovremeno možete baciti i na originalnu sliku (mada, ne znamo zašto). Kada bismo tražili dlaku u jajetu, ovom programu mogli bismo mnogo toga da zamerimo. Bilo bi lepo kada bi položaj teksta na ekranu mogao da se koriguje i mišem, ne bi bila loša mogućnost promene boje ispisa ili, recimo, podrška za nalepljivanje unapred pripremljenih logoa preko slike. Ako vam je tako nešto potrebno, onda se držite oprobanih ostvarenja u klasi. Ovo ionako zauzima samo 24,2 KB i besplatno je za sve zainteresovane.

http://www.codingelite.com/tools/ImageWaterMarker.htm
Download .NET Framework

Нема коментара:

Google