Странице

VESTI DANA

недеља, 03. фебруар 2008.

Grafigka tabla


Grafičke table spadaju u grupu ulaznih uređaja namenjenih pre svega primeni u grafičkim aplikacijama, odnosno pre svega crtanju, ali i prepoznavanju rukopisa – ukoliko je dostupan odgovarajući softver. Kao što je slučaj sa svim uređajima, table različitih proizvođača variraju po kvalitetu i mogućnostima. Kao proizvođač tabli, Genius se smešta u srednju kategoriju jer nudi table skromnih mogućnosti namenjene korisnicima koji se grafikom bave amaterski. Ovog puta imali smo prilike da isprobamo Geniusovu tablu iz serije G-Pen oznake F610.

5 коментара:

Peca је рекао...

Kompanija Fujitsu predstavila najmanji tablični računar na svetu Kompanija Fujitsu predstavila je sredinom ove nedelje tablični računar Lifebook U1010, za koga predstavnici kompanije tvrde da se radi o najmanjem računaru te vrste na svetu.

Fujitsuov mališa je zasnovan na Intelovoj mobilnoj platformi Ultra Mobile 2007, koja sadrži procesor A110 na 800 Mhz sa 512 keš memorije drugog nivoa, skup sistemskih čipova 945GU Express i kontroler ICH7U I/O.

Računar ima 5,6-inčni WSVGA ekran rezolucije 1024 x 600 sa tehnologijom Passive Touch, 1 GB DDR2 radne memorije i čvrsti disk kapaciteta 40 GB. Osim podrške za Bluetooth, računar ima podršku za rad u unapređenim mrežama mobilne telefonije treće generacije (tzv. 3,5 G), tako da može da se koristi i kao 3G mobilni telefon. Multimedijsku komponentu čine ugrađeni digitalni fotoaparat rezolucije 0,3 megapiksela i mikrofon.

Lifebook U1010 kao operativni sistem koristi Windows Vistu u verziji Home Premium. Cena računara iznosi 1.900 dolara.

Peca је рекао...

JVC predstavio nove audio sisteme


Kompanija JVC predstavila je na velikoj sajamskoj izložbi elektronike široke potrošnje Consumer Electronics Show (CES), koja je od 7. do 10. januara 2008. godine održana u Las Vegasu, nove audio sisteme koji omogućavaju povezivanje sa popularnim Appleovim plejerom iPod, odnosno sa TV prijemnikom.

Novi JVC-ovi sistemi omogućavaju da korisnik uz pomoć daljinskog upravljača bira za reprodukciju muzičke ili video datoteke koje čuva na svom plejeru. Kompanija je posebno za nove sisteme napravila daljinski upravljač sa točkićem koji je gotovo identičan poznatom upravljačkom točkiću iPoda.

Na model NX-PN7 mogu da se povežu dva iPoda, kako bi se muzičke numere koje se na njima čuvaju naizmenično reprodukovale; cena ovog sistema je 150 dolara. Drugi sistem nosi oznaku MX-KC68, ima zvučnike snage 400 vati, a prodavaće se po ceni od 200 dolara.

peca је рекао...

Saitek ''Cyborg'' igrački miš


Saitek, kompanija koja se bavi dizajniranjem PC pribora za igranje je najavila dostupnost svog Cyborg miša koji se dinamički povećava i smanjuje u zavisnosti od dodira korisnika. Cyborg miš je jedinstven jer se njegov zadnji deo pomera napred i nazad automatski da bi odgovarao obliku i poziciji ruke korisnika. Miš ovo izvodi zahvaljujući malom ugrađenom motoru koji se može uključivati i isključivati. Pored pomenute karakteristike scroll točkić ima tri različita podešavanja „snage“ za promenu osećaja korišćenja za igre na primer kada se krećete kroz menije ili birate oružja. Osetljivost kretanja miša može takođe da bude menjana u rasponu od 400 do 3200 dpi.

peca је рекао...

Laptopovi dobijaju Led, Blu Ray


Notebook računari koji će se pojaviti tokom ove godine će imati kolorističnije ekrane zahvaljujući LED pozadinskom osvetljenju i Blu-Ray optičke disk drive-ove. Sa druge strane, tehnologije kao što su WiMax i SSD neće još uvek naći toliko široku primenu. Kada je u pitanju standard za dužinu dijagonale notebook računara najverovatnije će ova godina doneti povećanje sa 15.4’’ na 15.6’’. LED pozadinsko osvetljenje ne samo da daje sliku boljeg kvaliteta već i štedi energiju u poređenju sa trenutnim manistream tehnologijama za pozadinsko osvetljenje kao što je CCFL. Takođe, možemo se nadati da će proizvođači nuditi laptopove sa integrisanim Blu-Ray drive-ovima.

Peca је рекао...

LG P300 serija u Evropi


LG300 serija notebook računara je tokom meseca decembra predstavljena u Koreji, a kompanija LG ga je konačno predstavila i na evropskom tlu. Verzija za evropsko tržište ima neka unapređenja koja se pre svega ogledaju u drugačijem procesoru, pa je tako umesto 2.4GHz T7700 iskorišćen T8300 Penryn čip sličnog radnog takta, čime su poboljšane performanse i trajanje baterije. Ekran je i dalje isti – 13.3’’, karakteriše ga rezolucija od 1280x800 piksela kao i LED pozadinsko osvetljenje. Ovaj notebook računar nema ugrađeni DVD drive kao ni originalna verzija. Cena modela koji teži svega 1.7Kg je oko €1600, što je u liniji sa sličnim sistemima.

Google