Странице

VESTI DANA

недеља, 03. фебруар 2008.

Mozilla Firefox 3 Beta 2
Uglavnom dobre vesti

Firefox, open-source browser koji trenutno predstavlja najjaču konkurenciju Internet Exploreru, u svakoj novoj verziji donosi unapređenja koja mu omogućavaju da popravi svoju poziciju na tržištu i proširi bazu aktuelnih korisnika. Trenutno, oči znatiželjnika uprte su u razvoj treće verzije – od sredine decembra minule godine na raspolaganju je beta dva verzija poznata pod kodnim imenom Gran Paradiso.

5 коментара:

Анониман је рекао...

Opera 9.5


Razvojni tim koji stoji iza Opera desktop pretraživača prethodne nedelje nije izdao novi build ali je ovu započeo predstavljanjem screen-shot-ova koji donose neke korisne informacije o novoj verziji ovog Web pretraživača. Nova verzija će omogućiti korisnicima da odaberu gde će da idu nakon što se trenutni tabulator zatvori. Tako će korisnicima prilikom podešavanja biti ponuđene tri opcije: aktiviranje poslednjeg aktivnog (podrazumevano), aktiviranje tabulatora sa desne strane, aktiviranje prvog tabulatora koji je otvoren iz onog koji je upravo zatvoren. Novi build donosi i popravke nekoliko bug-ova koje su uočene u prethodnoj verziji.

Анониман је рекао...

Mozilla odbija upozorenje


Izveštaji koji su se u poslednje vreme pojavili a u kojima se upozorava na postojanje novih slabih tačaka u open-source Firefox pretraživaču prilično su preuveličani, izjavio je direktor Mozilla-e, Mike Shaver. Shaver-ova izjava usledila je nakon velikog broja izveštaja i upozorenja u kojima se navodi da je Firefox 2.0.0.12 prilično ugrožen od strane slabe tačke za koju se navodi da potencijalnim napadačima može omogućiti da vide poverljive informacije na ugroženom računaru. Shaver navodi da se informacije mogu iskoristiti u ciljanim napadima i da ovakve slabe tačke nose malu opasnost te da su izveštaji preuveličani

Анониман је рекао...

Jako korisna stranica o precicama sa tastature u Firefox-u

http://lesliefranke.com/files/reference/firefoxcheatsheet.html

Анониман је рекао...

Zakpra za Firefox bugKorporacija Mozilla označila je nedavno otkrivenu slabu tačku u njihovom Firefox-u ali je i najavila objavljivanje zakrpe u okviru naredne verzije 2.0.0.12 koja bi trebalo da se pojavi 5. februara. Direktor odeljena za sigurnost, Window Snyder, potvrdila je da se pretraživač koji koristi više od 600 dodataka može iskoristiti za krađu informacija, uključujući kolačiće i istoriju. Istraživač Gerry Eisenhaur je prvi koji je primetio i prijavio ovaj problem sa Firefox-om. Kao što je najavljeno zakrpa je već u fazi pripreme ali se još uvek ne zna tačan datum kada će biti objavljena

Анониман је рекао...

Pokrenite Firefox i oslobodite memorijuČak i ako smanjite broj dodataka (koji opterećuju memoriju), zatvarite kartice kada ih ne koristite i ograničite veličinu ostave, Firefox može da uspori rad računara jer zauzima ogromnu količinu memorije. Kako ćete saznati koliko memorije Firefox koristi? Pritisnite Ctrl-Alt-Del da biste pokrenuli Windowsov Task Manager, zatim pritisnite jezičak kartice Processes i pronađite stavku firefox.exe. U zavisnosti od Web strana koje ste nedavno pregledali, količina memorije prikazana u kolonama Memory (u Visti) ili MemUsage (u Windowsu XP) može iznositi nekoliko stotina megabajta. Da biste smanjili Firefoxov apetit, zatvorite ga i ponovo pokrenite – Task Manager će vam saopštiti koliko memorije troši njegova osvežena varijanta.

Google