Странице

VESTI DANA

недеља, 10. фебруар 2008.

Nove flash memorije

Kompanija Sandisk je spremna da započne masovnu proizvodnju komercijalne flash memorije korišćenjem 43nm tehnologije. U pitanju je najnovije smanjenje veličine čipa koje će duplirati gustinu po čipu u poređenju sa prethodnim 56nm procesom. Isporuke memorije izrađene novim tehnološkim procesom će početi u drugoj polovini ove godine sa konfiguracijama kapaciteta 16GB i 32GB. Memorija će se proizvoditi u Fab4 postrojenju koje su SanDisk i Toshiba zajednički otvorili i Yokkaichi-ju u Japanu. SanDisk će koristiti standardnu 56nm tehnologiju za proizvodnju tri-bit-per-cell (x3) NAND flash memorije koja će početi između marta i aprila ove godine.

theregister.co.uk

2 коментара:

Анониман је рекао...

Torrent pretraga sa Quad Opteronima

Proteklih godina čule su se razne priče o tome kako AMD i Intel planiraju da podrže različite BitTorrent engine za pretragu i tracker-e, jer ovi sajtovi pružaju odličnu platformu za procenjivanje performansi određene računarske platforme. Međutim, ovakva vrsta podrške se često ne objavljuje javno iz razloga što se želi da se ostane politički korektan, jer poznato je čemu služe Torrent sajtovi. Ipak i ovome ima izuzetaka jer je IsoHnut.com, Torrent sajt nedavno javno objavio kako je AMD donirao ovom sajtu dva quad core procesora bazirana na Barcelona jezgru. Očigledno je da nema boljeg načina da se istestira procesor nego na sajtu koji ima veoma gust saobraćaj.

Анониман је рекао...

HP unapređuje upravljanje softverom


Kompanija HP je pre nekoliko godina angažovala Mark Potts-a koji je bio osnivač i izvršni direktor kompanije Talking Blocks kada je kupila ovu kompaniju. Potts je došao na mesto izvršnog direktora softverskog odeljenja Hewlett-Packard-a. U to vreme HP je od budžeta svog centra za istraživanje i razvoj 70% trošio na hadrver a svega 30% na softver. Potts je uveo nova idejna rešenja i ovaj odnos za svega nekoliko godina preokrenuo. Od današnjih $3.6 milijardi koliko iznosi budžet odeljanja za istraživanje i razvoj 70% se troši na softver a ostalih 30% na hardver. HP danas ima ukupno 80 proizvoda u okviru svog portfolia vezanog za upravljanje softverom.

Google