Странице

VESTI DANA

среда, 06. фебруар 2008.

Nikon Coolpix S550

Iz kompanije Nikon stiže još jedan foto-aparat u okviru popularne Coolpix serije. Ovoga puta to je model Coolpix S550 koji karakteriše efektivna rezolucija od 10MP kao i mogućnost podešavanja visoke vrednosti ISO osetljivosti do ISO2000. Takođe Nikon Coolpix S550 je opremljen i 5x Nikkor optičkim zum sočivima koja omogućavaju snimanje širokog opsega fotografija. Fotoaparat karakteriše i Vibration Reduction stabilizacija slike koja omogućava minimizovanje zamućenja fotografija koje može da bude izazavano drhtanjem ruku fotografa, čime su ispunjeni svi uslovi za kreiranje savršenih fotografija. S550 poseduje i ekran dijagonale 2.5’’ koji poseduje ugao vidljivosti od 170°.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Samsung GX-20Nakon što je u predstavljena zamena za Pentax K10D apsolutno nije nikakvo iznenađenje to što je kompanija Samsung predstavila svoju sopstvenu verziju u obliku GX-20. U suštini to je isti digitalni foto-aparat sa blago izmenjenim dizajnom kućišta, različitim menijima i, navodi Samsung, sopstvenom JPEG obradom. Pored toga ovaj model karakteriše 14.6MP CMOS senzor Live View i veći, 2.7’’ LCD ekran. Sa svojom ugrađenom tehnologijom za optičku stabilizaciju slike, GX-20 sprečava pojavu zamućenih fotografija prebacivanjem CCD na brojač koji beleži bilo kakav pokret tela čime se minizuju vertikalne i horizontalne oscilacije slike.

Анониман је рекао...

Sony Cybershot DSC-W300

Kompanija Sony je nedavno predstavila novi model koji nosi naziv Cyber-shot W300 i koji predstavlja za sada najbolji digitalni foto-aparat kada je u pitanju napredna tehnologija. Ovaj aparat karakteriše tanak profil i fenomenalna 13.6MP rezolucija. BIONZ procesor odlikuje Smile Shutter karakteristika a tu je i unapređena tehnologija za detektovanje lica kao i D-Range optimizator. Aparat ima završnu površinu koja je otporna na ogrebotine a koristi 3x optička zum Carl Zeiss Vario-Tessar sočiva. Novi Cybershot DSC-W300 će se na tržištu moći pronaći u maju mesecu ove godine po ceni od $350.

Анониман је рекао...

Sony Cybershot DSC-H50


Sony je predstavio novi Cyber-shot DSC-H50 digitalni foto-aparat za koji ova ova kompanija navodi da je idealan za brzo snimanje fotografija. Ovaj digitalni foto-aparat ima 9.1MP senzor a odlikuju ga i Carl Zeiss 15x optička zum sočiva. Osim toga, H50 takođe poseduje i Super SteadyShot. LCD ekran je veličine 3’’ i otporan je na ogrebotine zahvaljujući UV završnoj obradi koja značajno doprinosi i atraktivnosti ovoga aparata. Jedna od boljih karakteristika aparata je i unapređeni režim snimanja fotografija koji omogućava brzinu zatvarača od 1/4000 s i koristi kontiualno auto-fokusiranje. Novi DSC-H50 će biti dostupan u maju po ceni od $400.

Google