Странице

VESTI DANA

петак, 29. фебруар 2008.

WWW Vodic

Userbars

Nastavljamo sa predstavljanjem različitih forumskih i blogovskih (a besplatnih) dodataka. Ovog puta su u pitanju grafička rešenja koja se mogu iskoristiti kao potpisi ili lične identifikacije na forumu, blogu itd. Iako nisu personalizovana, vezana su za muzički ukus, hranu i piće, različite sportove, IT, države i nacije, religiju i video igre. Ukoliko volite ili želite da se jasno i glasno etiketirate na neki način, i da cela online zajednica to shvati, ovo je jedan od kristalno jasnih načina...

Adresa: http://userbars.org

Userscripts

Da nastavimo sa „juzerima”... Dakle, sa prethodnog sajta možete da preuzmete barove, a sa ovog – skriptove. Naime, ako koristite Firefox i uz njega plugin Greasemonkey, na ovom sajtu možete naći i instalirati niz različitih skriptova koji menjaju izgled i učinak vaših omiljenih sajtova. Na primer, Greasemonkey (sa adekvatnim skriptovima) može vam omogućiti preuzimanje video fajlova sa YouTubea ili automatsko logovanje na registrovane sajtove, prevodi za vas neke online igre na srpski jezik, pretvara dosadne AdSense oglase u haiku(!) i drugo.

Adresa: http://userscripts.org

Blambot

Već neko vreme na Netu je teško naći besplatne, a kvalitetne fontove, posebno one koji su usko vezani za određenu umetnost ili jezik. Blambot je sajt na kojem ćete naći besplatne fontove (ali i pro verzije koje se naplaćuju) namenjene upotrebi u stripovima! Ako čitate online manga ostvarenja i želite da ubacite sopstveni prevod, neki od ovih fontova savršeno će se uklopiti. Naravno, to isto važi i za sve druge varijante. Nije potrebno da napominjemo da sajt ima i svoj forum, kao i mejling listu na koju možete da se prijavite.

Adresa: www.blambot.com

Нема коментара:

Google