Странице

VESTI DANA

четвртак, 07. фебруар 2008.

Solarne kuće
www.solardecathlon.org/

Više od dvadeset američkih univerzitetskih timova učestvuje na takmičenju u projektovanju, izgradnji i upravljanju najlepšom i najefikasnijom kućom koja koristi sunčevu energiju. Nagrade u prvom ciklusu takmičenja su već podeljene, ali takmičenje je i dalje otvoreno. Ako imate ideju kako da se uključite u ovaj solarni desetoboj - uključite se, sunčeva energija je energija budućnosti.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Kiva

Poruka sajta je: „Zajam koji menja život”. U pitanju je interesantna inicijativa koja je nedavno imala veliki odjek u medijima. Naime, ovaj sajt omogućava privatnicima iz zemalja u razvoju da nađu nekoga ko će im dati novčanu pozajmicu namenjenu razvoju posla, a koja će biti vraćena čim se posao bude razvio. Možemo na celu inicijativu da gledamo kao na kredit od fizičkih lica koji se vraća u tačnom iznosu, bez kamate. Sponzor može da bude svako ko ima kreditnu karticu: ulogujte se na sajt, izaberite kome želite da pomognete i učinite to!

Adresa: www.kiva.org

Анониман је рекао...

Daytipper


Evo jednog finog virtuelnog savetodavca. Sajt radi po principu pitanja i odgovora, oslanjajući se na pretpostavku da svako od nas ima skrivene talente, odnosno da je ekspert u nekoj oblasti. Ako imate neki dobar savet ili uputstvo koje želite da podelite sa drugima a da pri tom i zaradite, predlažemo da se učlanite na ovaj sajt. Osnovan je 2005. godine, sa idejom da omogući korisnicima Interneta da međusobno dele informacije, savete i ideje. Ide im sjajno, pa smo rešili da ih predstavimo, zašto da ne?


Adresa: www.daytipper.com

Анониман је рекао...

Anywhere FM


Internet radio-stanice postaju sve kvalitetnije i pristupačnije! AnywhereFM je jedna od takvih stanica – sve je lepo organizovano i izvedeno u Flash standardu kojim je postignuto brzo pregledanje i preslušavanje muzike po žanrovima, kao i po plej-listama brojnih članova (član možete postati i vi). Na sajtu čiji se brojač nikada ne zaustavlja zasad ima desetak miliona pesama, a za većinu sigurno još niste čuli. Zamisao AnywhereFM radija jeste da se kod njih muzika samo preslušava, a da se kupuje online, ako želite.

Adresa: www.anywhere.fm/player

Google