Странице

VESTI DANA

недеља, 30. март 2008.

Kasperski na srpskom

Od decembra 2007. godine, programi Kaspersky Anti Virus 7.0 (KAV) i Kaspersky Internet Security 7.0 (KIS) lokalizovani su za srpsko tržište, što bi trebalo da dodatno da doprinese njihovoj širokoj primeni. Naima, sva uputstva i meniji su na srpskom jeziku, a to je velika pomoć korisnicima koji ne znaju dobro engleski jezik, jer sada mogu razumeti šta programi nude i kako da to najbolje iskoriste.
Budući da se novi virusi pojavljuju gotovo svakodnevno, stručnjaci Laboratorije Kaspersky svakoga sata ažuriraju bazu definicija virusa i te dopune se automatski preuzimaju i instaliraju na računare korisnika, a to garantuje trajnu bezbednost. Ako se dogodi da neki virus ipak prodre u računar, pokretanjem modula za skeniranje diska, program će ga brzo pronaći i ukloniti. Zanimljiva je i mogućnost pravljenja “spasonosnog diska”, što treba uraditi odmah posle instaliranja programa i skeniranja sistema. U slučaju da virus dospe u računar i ošteti sistemske datoteke, pomoću tog diska moći ćete da oporavite sistem i bez ponovnog instaliranja operativnog sistema i svih programa.
Zaštitni zid sakriva priključke koje bi zlonamernici mogli iskoristiti za upade u računar preko mreže. On blokira i dosadne iskačuće prozore, ali je za uspešan rad tog modula ipak potrebno malo eksperimentisanja i podešavanja. Nijedan napadač, bez obzira na tehniku koju koristi, neće uspeti da prodre “glavom kroz zid”.
Sve nabrojane pogodnosti, povoljna cena jednogodišnje registracije i dobra tehnička podrška, očigledni su razlozi za veliku popularnost ovih programa na našem tržištu.
http://www.singi.co.yu/

Нема коментара:

Google