Странице

VESTI DANA

петак, 09. мај 2008.

Pegine avanture, Švrća, Razmrsi problem


Bogatoj kolekciji multimedijalnih obrazovnih i zabavnih programa za najmlađe Nivebia iz Niša pridodala je još tri kompilacije logičkih i zabavnih igara, koje su strukturno identične izdanjima koja smo ranije predstavljali u ovoj rubrici. Sva izdanja odlikuju se grafikom, zanimljivim animacijama sa zvučnom podlogom i jednostavnom konstrukcijom korisničkog okruženja, koja deci uzrasta od tri i više godina omogućuje igranje bez pomoći roditelja.

Pegine avanture je paket od petnaest jednostavnih Flash igara. Pored uobičajeno koncipiranih sadržaja (Bojanka, Slagalica, Skrivalica), na disku se mogu naći i lepo uobličene varijante popularnih igara – „zmijice”, Mah-jong, Tetris, Frogger, Lines, Zuma...

Sličnog koncepta je i disk Švrća, na kojem se nalazi 14 igara za nešto mlađi uzrast. Tu su jednostavna bojanka, zanimljiv simulator bubnjeva i klavijatura, jednostavna pucačka igra, varijanta „zmijice”, slagalice i još nekoliko arkadnih igara. U ovoj kolekciji nalazi se i elektronska varijanta igre „čoveče, ne ljuti se”, kao i simpatičan art-studio za izradu i štampanje crteža s praistorijskim motivima (simpatično nacrtani dinosaurusi). Pošto je namenjen najmlađim korisnicima, Švrća se ističe bogatim koloritom i raznovrsnom zvučnom podlogom, koje pažnju mališana dugo drže okupiranom.

Za razliku od prethodna dva diska koji imaju dominantno zabavan karakter, na disku Razmrsi problem nalazi se kompilacija logičkih igara koje stimulišu kreativno razmišljanje i snalaženje u novim situacijama. Pored igara koje se provlače kroz sva Nivebijina izdanja (slagalice, bojanke, otkrivalice i druge), na disku postoje i Tangram, program za slaganje različito obojenih geometrijskih oblika u zadatu siluetu, i Hitna pomoć, inteligentno koncipirana varijanta slagalice s kojom će se pomučiti i stariji igrači.

Koncept kolažnih izdanja sačinjenih od zabavno-obrazovnih igara koje stimulišu razvoj psihomotornih i intelektualnih kapaciteta najmlađih korisnika računara pokazao se kao vrlo uspešan। Korišćenjem programa sa stimulativnim audiovizuelnim okruženjem poletarci se na najbolji način, kroz igru, spremaju za buduće školske izazove.

www.juniormedia.net

Нема коментара:

Google