Странице

VESTI DANA

недеља, 25. мај 2008.

SRBIJA I BEOGRAD MEDIJSKI CENTAR SVETABudući da je ovogodišnju 'Pesmu Evrovizije' prenosilo skoro 50 zemalja i pratilo više od 100 miliona gledalaca, Srbija je sinoć nesumnjivo bila medijski centar sveta.
Za organizaciju dva polufinala i finala 'Pesme Evrovizije', Srbija, Beograd i, naravno, RTS dobijaju pohvale iz celog sveta. Našu kuću pohvalio je i izvršni supervizor 'Pesme Evrovizije' Svante Stokselijus.

Zemlje koje su prenosile 'Pesmu Evrovizije' potrudile su se da pozovu najiskusnije ili najinteresantnije voditelje i stručne komentatore.

Prenos na prvom programu Bi-Bi-Sija vodio je doajen britanskih festivala Teri Vogan. Za francuski kanal France 3, modni konsultant bio je slavni kreator Žan-Pol Gotje. U većini zemalja u studiju su bili bivši učesnici 'Pesme Evrovizije'.

Pored pohvala organizaciji, najveći svetski mediji ističu još jednu važnu stvar. Bi-Bi-Si kaže da su Srbija i Beograd dokazali da su deo Evrope i da su brojnim gostima pokazali prijateljsko lice zemlje kakvo se odavno nije videlo.

Strani novinari koji prate « Pesmu Evrovizije » kažu da je Srbija bila odličan domaćin i da će milioni gledalaca ovogodišnje takmičenje pamtiti kao velelepnu predstavu u kojoj su svi uživali.

http://www.rts.co.yu/

Нема коментара:

Google