Странице

VESTI DANA

понедељак, 12. мај 2008.

Sistem za prodaju ulaznica za Olimpijadu preko Interneta "preživeo" novi talas kupaca

Organizacioni komitet Letnjih olimpijskih igara, koje se od 8. do 24. avgusta 2008. održavaju u Pekingu, saopštio je da je sistem za kupovinu ulaznica "preživeo" novi talas zahteva za kupovinu karata.

Početkom ove nedelje stupila je na snagu "Faza 3" plana o prodaji ulaznica za olimpijska takmičenja. Ulaznice su se prodavale u objektima banke Bank of China, ili na na Web lokaciji www.tickets.beijing2008.cn. U prodaju je pušteno 1,4 miliona ulaznica, a prema izjavi predstavnika Organizacionog komiteta karte za neka nadmetanja su prodate za samo 30 minuta. (planirano je da za sva takmičenja na Olimpijadi ukupno u prodaju bude pušteno 7.000.000 ulaznica).

Poučeni iskustvom iz novembra prošle godine kada se sistem za kupovinu ulaznica preko Interneta "raspao" već prvog dana prodaje, organizatori su u ovoj fazi ponudili manji broj ulaznica. Web lokacija na kojoj se prodaju karte je ponovo bila zagušena od strane brojnih ljubitelja sporta (broj posetilaca je u udarnim časovima dostizao i 27.000.000), ali je sistem izdržao. Ne računajući povremeni otežani i usporeni rad, sistem je dobro obavio svoj zadatak, ističu predstavnici Organizacionog komiteta.

Organizatori Olimpijade su saopštili da su sve ulaznice iz Faze 3 za takmičenja u Pekingu rasprodate. Iz ove faze posetiocima su na raspolaganju još jedino ulaznice za olimpijski fudbalski turnir u Šangaju i konjička takmičenja u Hongkongu.

Нема коментара:

Google