Странице

VESTI DANA

субота, 13. септембар 2008.

Dvadeset pet miliona korisnika AIR aplikacija

Kompanija Adobe saopštila je da je njeno višeplatformsko izvršno okruženje AIR (Adobe Integrated Runtime, AIR) do sada preuzelo više od 25.000.000 korisnika.

Adobe je okruženje AIR predstavio u martu ove godine. Nova tehnologija omogućava vlasnicima Web lokacija da aktiviraju usluge od medijskog plejera do "pratilaca" aukcija, kojima će posetioci moći da pristupe brzo i lako, bilo da su na Mreži ili ne, ili preko nekog mobilnog uređaja.

Adobe je saopštio da se među prvim kompanijama koje su preuzele i koriste okruženje AIR nalaze AOL, eBay, Atlantic Records i New York Times. Te kompanije koriste Adobeov softver da bi razvile aplikacije koje će omogućiti novi način za interaktivnu saradnju sa klijentima, partnerima i zaposlenima. Primera radi, kompanija Atlantic Records koristi Adobe Air da bi razvila Windows aplikaciju koja omogućava ljubiteljima muzike da preuzmu najnovije numere svojih omiljenih muzičara ili grupa u samo jednoj sesiji. Aplikacija sadrži i audio plejer, mrežnu pričaonicu i odeljke sa najnovijim vestima, fotografijama i video odlomcima.

Predstavnci Adobea izjavli su da je okruženje AIR, osim razvoja novih apliakcija, dovelo i do pojave brojnih Web programera koji su već ovladali novim tehnikama za razvoj bogatijih i raznovrsnijih Web lokacija.

Download the Adobe AIR

Нема коментара:

Google