Странице

VESTI DANA

понедељак, 24. новембар 2008.

TelePresence video konferencija


Telekom Srbija predstavio je novu uslugu namenjenu biznis korisnicima.

Na prvoj video konferenciji uspostavljenoj između Beograda, Podgorice i Banjaluke učestvovali su najpre glumci Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Mladen Nelević, a zatim su prisutne pozdravili i Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbije, Vladimir Lučić, direktor direkcije za komercijalne poslove, i direktor direkcije za tehniku Telekoma Srbije, Saša Leković. Učesnici konferencije bili su i direktor m:tel-a u Banjaluci, Predrag Ćulibrk i Zlatko Trhulj, direktor m:tel-a iz Podgorice.

TelePresence konferecija održava se u specijalno opremljenim i za tu funkciju dizajniranim prostorijama, a sve sobe bez obzira na to u kom delu sveta se nalaze opremljene su identičnim nameštajem što učesnicima pruža doživljaj kao da se nalaze u istoj prostoriji.

Veza se uspostavlja pritiskom tastera na IP telefonu, sagovornici se prikazuju na ekranu u prirodnoj veličini, a svaki od njih ima mogućnost da priključi svoj računar na projektor i prezentuje ostalima podatke o kojima trenutno govori.

Cena ove usluge, koja će u Srbiji biti dostupna od decembra, zavisiće od broja učesnika i lokacija, a naplaćivaće se po satu korišćenja. Za sada moguće je održavanje video konferencija između Beograda, Podgorice, Banjaluke i Kosovske Mitrovice, a u planu je uspostavljanje veze sa većim evropskim državama, kao i sa SAD, Kanadom i Australijom.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Otvoren konkurs za festival ArtTech 2008


Organizatori festivala digitalne umetnosti ArtTech 2008 objavili su početak prijema radova autora koji žele da učestvuju na tom festivalu. Rok za prijem radova je 25. novembar 2008. godine. Žiri sastavljen od poznatih likovnih stučnjaka odabraće najbolje radove, a njihovim autorima će nagrade biti dodeljene na finalnoj večeri festivala koja će u decembru biti održana u Centru za kulturu u Pančevu.

Učesnici festivala ArtTech 2008 takmiče se u osam kategorija (Static 3D render, Static Dizajn, Static Bitmap, Static Photo, Web Com, Web Art, Animacija 3D i Animacija 2D). Radovi ne smeju biti stariji od godinu dana, a jedan autor može prijaviti najviše dva rada po kategoriji. Radovi sa ranijih festivala ne mogu konkurisati na ovogodišnjem festivalu.

Radove (na bilo kom mediju - disketa, kompakt disk, DVD disk itd.) sa naznakom "Prijava za ArtTech Festival" treba poslati poštom na adresu Jadranska 17, 26000 Pančevo ili elektronskom poštom (isključivo radovi veličine do 1MB). Osim toga, može se navesti i Web lokacija sa koje se radovi mogu preuzeti.

Svi radovi moraju imati naznačeno ime i prezime autora, ime rada, kategoriju u kojoj se rad prijavljuje, telefon, ulicu i mesto stanovanja autora. Radovi uz koje ne budu priloženi svi potrebni podaci neće biti uvršteni u izbor.

Više informacija o ovogodišnjem festivalu ArtTech potražite na adresi www.arttech.co.rs.

Google