Пређи на главни садржај

Microsoft Dynamics NAV 2009 stiže prvog decembra





Microsoft je na konferenciji održanoj 19. novembra u Kopenhagenu objavio da će se Dynamics NAV 2009, najnovija generacija ERP proizvoda ove kompanije namenjena srednjim i malim preduzećima, pojaviti prvog decembra i to u 14 zemalja – SAD, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi (na engleskom i francuskom), Danskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Indiji (na engleskom), Irskoj, Italiji, Meksiku, Holandiji, Novom Zelandu i Španiji. Kompanija planira da kroz izvesno vreme objavi raspoloživost ovog sistema u još 28 zemalja.

Novo izdanje odlikuje „krojenje po ulogama“, dizajn kojim se sistem fino podešava kako bi se maksimalno uskladio s pojedinačnim potrebama i odgovornostima zaposlenih. NAV 2009 uključuje i niz mogućnosti iz oblasti poslovnog obaveštavanja (Business Intelligence, BI) koje zaposleni mogu koristiti za analiziranje podataka kao i .NET veb servise za povezivanje Dynamicsa s drugim aplikacijama i funkcionalnostima poput sistema kreditnih čekova.

Коментари

Photo galery каже…
Microsoft otvara novu Internet prodavnicu u SAD


Microsoft je početkom prosle nedelje, bez velike medijske gužve, otvorio novu Internet prodavnicu u kojoj kupci iz SAD mogu kupovati hardverske i softverske proizvode kompanije. Kompanija trenutno ima četiri takve prodavnice – u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Koreji i SAD.

Predstavnici Microsofta izjavili su da će kupci iz SAD moći u prodavnici da kupe sve proizvode koji se nalaze u ponudi kompanije. Naime, kupci iz SAD su dosada mogli da nabave pojedine softverske proizvode putem Internet portala Windows Marketplace, dok je, primera radi, konzola Xbox mogla da se kupi samo u maloprodajnim objektima Microsoftovih partnera.

Kada je pitanju softver, predstavnici Microsofta su saopštili da će kupci moći da preuzimaju sve proizvode kompanije, sve dok za njih postoji tehnička podrška (Microsoftov softver obično ima "životni vek" od pet godina).
Анониман каже…
Microsoft: Windows 7 će raditi na malim prenosivim računarima sa SSD diskovima


Predstavnici Microsofta saopštili su da će mali prenosivi računari sa čvrstim diskom zasnovanim na fleš memoriji (solid state drive, SSD), kapaciteta najmanje 16 GB, moći da pokrenu Windows 7.

Operativni sistem sa pomoćnim datotekama koje je kreira Windows 7 – uključujući datoteke za oporavak, registraciju, hibernacione i privremene datoteke – zahtevaće 8 GB, tako da će za aplikacije i korisničke podatke preostati 8 GB, izjavili su predstavnici Microsofta tokom prezentacije na konferenciji Windows Hardware Engineering (WinHEC). Predstavnici Microsofta su izjavili i da će kompletna instalacija Windowsa 7 biti manja od instalacije Viste, tako da će kapacitet SSD diska od 16 GB biti sasvim dovoljan za uživanje u Windowsu 7.

Prvi mali prenosivi računar, predstavljen prošle godine, Asus Eee PC 701, isporučivao se sa SSD diskom kapaciteta 4 GB. Taj model je kao operativni sistem koristio Linux jer kapacitet diska nije bio dovoljan za Windows Vistu. Microsoft je u to vreme odbijao da licencira XP za male prenosive računare, međutim sa rastom popularnosti malih prenosivih računara, kompanija je promenila stav i dozvolila proizvođačima da licenciraju Windows XP u verziji Home.

Iako se većina malih prenosivih računara danas isporučuje sa standardnim čvrsitm diskovima, Microsoft radi na smanjenju instalacione verzije Windowsa XP kako bi ona mogla da se koristi na jeftinijim računarima sa SSD diskovima kapaciteta 2 GB. To bi, primera radi, mogao da bude prenosivi računar XO razvijen u okviru projekta "Jedan prenosivi računar za svako dete" (One Laptop Per Child, OLPC). Predstavnici kompanije su izjavili da se Windows Vista uglavnom neće koristiti za male prenosive računare, pre svega zbog veličine njene instalacione verzije i visoke cene kapacitetnijih SSD diskova.

Istraživačka kompanija Gartner predvidela je da će velikoprodajne cene SSD diskova biti prepolovljene do 2010. godine kada se očekuje pojavljivanje Windowsa 7.

Predstavnici Microsofta nisu želeli da potvrde da li kompanija planira prilagođenu verziju Windowsa 7 za male prenosive računare. Ipak, potvrdili su da Microsoft ne namerava da napravi specijalni korisnički interfejs za male prenosive računare prilagođen njihovim ekranima i izjavili da Windows 7 najverovatnije neće podržavati podizanje sistema sa USB fleš diska.

Популарни постови са овог блога

Oprobajte život u virtuelnom svetu koji vam Google nudi

Jedan od Googleovih projekata na kom se dugo radilo u tajnosti (prema nekim informacijama, još od kraja 2005. godine), a koji nije u većoj meri „procurio” u javnost, jeste Google Lively, još jedan od projekata koji je nastao u čuvenih 20 odsto vremena koji Googleovi zaposleni imaju na raspolaganju za rad na svojim idejama. Lively predstavlja pokušaj da se dosadni i na tekstu bazirani čet preseli u virtuelni 3D svet, u kojem svaki od učesnika biva predstavljen kao 3D avatar u virtuelnoj čet-sobi, uređenoj po ukusu njenog kreatora. Pored tekstualnih poruka koje razmenjuju učesnici u klasičnom četu, u Lively svetu vaš lik može svoja osećanja prema ostalim učesnicima iskazati i raznim animiranim gestovima, od grljenja do šutiranja. Čitava stvar prilično podseća na druge popularne virtuelne 3D svetove, a najviše na Second Life. http://www.lively.com/html/landing.html

TOP 15 SEO alata

Najboolji SEO alati u 2021. godini Ovo su alati koji vam pomažu u istraživanju ključnih reči, SEO analizi sajta, praćenju pozicija vašeg sajta na rezultatima pretrage, u nalaženju sajtova za linkovanje i svim drugim aktivnostima u optimizaciji sajtova.       SEM Rush Izuzetno moćan alat za analizu linkova, ključnih reči, performansi konkurencije, praćenje pozicija, ali i za istraživanje tema za izradu sadržaja.  https://www.semrush.com/   Screaming Frog SEO Spider Jedan od najboljih alata za SEO analizu sajtova. Ogroman broj funkcionalnosti koje odlično rade. Nema potrebe da gledate dalje ako vas zanima SEO.  https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/     Microsoft Ads Intelligence Microsoftov alat za istraživanje ključnih reči. Prednost je što možete eksportovati čak 200.000 ključnih reči. Ads Intelligence daje podatje o količini mesečnih pretraga na Bingu, o ceni po kliku, istorijsk

Microsoft vas poziva da testirate srpski Windows 7.

Kancelarija Microsofta u Srbiji poziva sve zainteresovane korisnike da iskoriste jedinstvenu priliku i isprobaju izdanje operativnog sistema Windows 7 na srpskom jeziku. Pored mogućnosti da se i lično uvere u inovacije koje će doneti novi Windows, korisnicima se pruža šansa da prijave eventualne nedoslednosti u radu sistema ili prevodu na srpski jezik i tako lično doprinesu kvalitetu srpske verzije Windowsa 7. Faza testiranja beta verzije srpskog Windowsa 7 trajaće od marta do juna 2009. godine, a sve što zainteresovani korisnici treba da urade je da posete Web lokaciju www.microsoft.com/sr-latn/rs na kojoj će pronaći kompletno uputstvo za uključivanje u program testiranja beta verzije Windowsa 7 na srpskom jeziku. Više informacija o Windowsu 7 (na engleskom jeziku) možete pronaći na Web lokaciji www.microsoft.com/windows/windows-7