Странице

VESTI DANA

петак, 04. јул 2008.

WWW

Erupcija

Erupcija je web stranica nalik Diggu, sa sadržajem koji isključivo kreiraju korisnici Interneta. Ova vrsta sajta naziva se „social bookmarking”, što znači da je sve što možete pročitati na sajtu, svaki članak i vest izabrao i dodao neko od korisnika sajta. Vesti se sortiraju po kategorijama, a to mogu biti politika, sport, muzika, ekonomija, filmovi, automobili, mobilni telefoni, društvo... Popisano je ukupno 22 kategorije. Možete pretražiti najpopularnije tagove i vesti, a i dodati RSS feed za novosti na sajtu.

Adresa: www.erupcija.com

Only 2 Clicks

Ovaj sajt pretenduje na mesto vašeg novog homepagea. Ideja je već viđena, ali jednostavnost i fleksibilnost mogu da budu razlog da i vi otvorite svoj nalog ovde. Nakon registracije, moći ćete da eksportujete svoj Bookmarks folder ili da iz početka unosite sajtove koje redovno posećujete. Tako ćete im pristupati na lakši način od standardnog, uz veću grafičku preglednost. Takođe, ako često menjate kompjuter na kojem radite, možete se ulogovati na ovaj sajt i imati sve svoje omiljene linkove na dohvat ruke. Plus, linkovi se mogu sortirati u tabove.

Adresa: http://only2clicks.com

Branddoozie

Iako se mnogim dizajnerima diže kosa na glavi kada vide šablonska rešenja koja kruže Internetom, ona nastavljaju da se pojavljuju. Ovaj sajt je, zasad, najkompletnija „templejt mašina” za štampani materijal, koja u svojoj beta fazi već nudi svojim posetiocima sve, od kolor šeme, preko fontova, do... Pravljenje logoa je sledeća stavka, a na kraju možete uneti tekst i fotografije u svoje flajere, podatke u vizit-karte, i preuzeti dokumente u PDF formatu, spremne za štampu. Sve se to može uraditi preko internet browsera sa Flash plugin-om.

Adresa: www.branddoozie.com

Нема коментара:

Google