Странице

VESTI DANA

недеља, 03. август 2008.

Bloger Help - Što je to - SEO Optimizacija?

SEO Optimizacija - Search Engine Optimization (eng. Optimizacija za Web Tražilice) je laički rečeno skup pravila po kojim se izrađuje web stranica, ukoliko naravno, želite da ona bude i posječena! S obzirom na to da se na internetu iz dana u dan gomila sve veća kolićina podataka, i trenutno postoje milijarde internet stranica, dođe Vam da se zapitate, kako će netko naći baš moju web stranicu. Naravno ako želite veliku posjećenost morate biti dobro rank-irani na Google-u, Yahoo-u, Live Search-u, Altavista-i ili nekoj jačoj tražilici. -
Proces SEO Optimizacije

Jedini način da to postignete je da je Vaš site SEO Optimiziran, što znači sljedeće:

- da imate organiziranu strukturu sadržaja koja uključuje postavljanje sitemap-a (hijerarhije stranica), URL-ova i njihovih međusobnih poveznica.
- da postavite meta data podatke u skriptu*
- da imate od 2-5 posto keyworda (ključnih rijeći) s obzirom na ukupnu kolićinu sadržaja pojedine stranice.
- da vam se keywords-i nalaze i u opisu i u naslovu sitea, i po mogućnosti u imenu domene.
- da sadržaj ima HTML tagove za naslove (H1, H2,..), paragrafe, naglašene dijelove teksta i slično.
- meta tagovi ne bi smjeli sadržavati više od 10 keywordsa.
- uklonite nepotreban (nepotrebno multipliciran) sadržaj.

*Meta Data (Meta Podatci) su dodatni podaci o svakoj web stranici koji su prvenstveno namijenjeni računalnoj obradi. Kombinacijom sadržaja i metapodataka kao što su Title, Keywords i Description, možemo kroz rezultate pretraživanja "usmjeriti" korisnike koji na internetu traže upravo naše ključne riječi i fraze izravno na naše web stranice.

Uz sve to, da biste bili dobro rankirani na internetu, morate prijaviti link site-a na važne web direktorije poput dmoz.org ili slićno. dovoljno je da u tražilicu upišete free ili open web directory i naći ćete ih na tisuće, neki bolje a neki lošije rank-irani. Bitno je da site prijavljujete samo u kategorije koje odgovaraju vašem sadržaju!
Da li je vaša internet stranca dobro optimizirana možete provjeriti na http://www.rankingtoday.com/seo/ koji je jedan od definitivno najboljih besplatnih SEO siteova.
Uz to vrijedi chekirati i http://www.iwebtool.com/tools/

NAPOMENA:
Preuzeto sa http://www.its.bloger.hr/
Zahvaljujem se

Нема коментара:

Google