Странице

VESTI DANA

недеља, 17. август 2008.

GMail Drive shell extension

Dodatak koji pravi virtuelni sistem datoteka na nalogu Google GMail i tako omogućuje da uslugu GMail koristite kao medij za skladištenje podataka. Podatke sačuvane na nalogu možete da snimate i preuzimate direktno iz Windows Explorera. GMail Drive dodaje nov disk u računar, u omotnicu My Computer; na tom disku možete da pravite nove direktorijume i da kopirate i prevlačite datoteke.

Google je još od pokretanja usluge GMail korisnicima ponudio 1 GB besplatnog prostora, ali taj prostor nije lako popuniti e-porukama. Pomoću GMail Drivea možete da kopirate datoteke na GMail nalog i da ih s njega kasnije preuzimate.

Kada napravite novu datoteku u ovom dodatku, sistem šalje e-poruku na vaš nalog i ona se pojavljuje u omotnici Inbox, s datotekom kao prilogom. Drive periodično proverava nalog e-pošte (pomoću GMailove funkcije za pretraživanje), da bi proverio ima li novih datoteka i da bi ažurirao strukturu direktorijuma. Pošto se može desiti da GMailove datoteke zaguše direktorijum Inbox, preporučujemo vam da napravite filtar u GMailu koji će automatski premeštati datoteke (s prefiksom GMAILFS) u omotnicu za arhiviranje. Imajte u vidu da je GMail Drive još uvek eksperimentalna alatka, s brojnim ograničenjima za sistem datoteka (naziv datoteke mora da bude kraći od 40 znakova, ne koriste se u potpunosti bezbedni Internet protokoli itd.).

Verzija: 1.0.12; besplatan; 152 KB
www.viksoe.dk/code/gmail.htm

Нема коментара:

Google