Странице

VESTI DANA

понедељак, 04. август 2008.

Panasonic gradi novu fabriku za proizvodnju baterija u Japanu

Kompanija Matsushita Electric Industrial, poznatija kao Panasonic, saopštila je da će krajem ove godine započeti veliko proširenje proizvodnje punjivih litijum jonskih baterija. Naime, kompanija će u decembru započeti sa izgradnjom nove fabrike koja će moći da proizvede 50.000.000 ćelija mesečno.

Nova Panasonicova fabrika će biti smeštena u blizini sedišta kompanije, u Osaki na zapadu Japana. Izgradnja fabrike će koštati 926 miliona dolara, a nova fabrika će predstavljati glavni pogon za proizvodnju baterija.

Prva faza izgradnje koja počinje u decembru ima za cilj da proizvodnja elektroda krene u oktobru 2009. godine, a da proizvodnja ćelija započne u aprilu 2010. godine, kada će fabrika moći da proizvede 300 miliona ćelija godišnje. Druga faza izgradnje koja bi trebalo da počne u oktobru 2011. godine će udvostručiti proizvodnju, navode predstavnici Panasonica.

Osim izgradnje nove fabrike, Panasonic planira da investira 212 miliona dolara da bi poboljšao proizvodnju u dve postojeće fabrike, u Osaki i Wakajami.

Potražna za punjivim baterijama na globalnom nivou se povećava zbog veće upotrebe mobilnih uređaja kao što su prenosivi računari i mobilni telefoni.

Нема коментара:

Google